Congresreeks

CONGRESREEKS LANDBOUW ZONDER CHEMIE – HOE DAN?

Insectensterfte en andere milieuzorgen spelen een hoofdrol in de publieke opinie. Ze worden toegeschreven aan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de gangbare land- en tuinbouw. Logisch dus dat de roep om meer (ontwikkeling en toepassing van) ecologische/biologische, of in elk geval duurzame vormen van land- en tuinbouw met minder van dat middelengebruik, nadrukkelijk en hard klinkt.

De congresreeks Landbouw zonder Chemie – Hoe dan? heeft als doel agrarisch Nederland meer richting ecologische/biologische (bestrijdings)middelen te laten bewegen.

“De Nederlandse landbouw heeft een ‘Deltaplan’ nodig”, zegt de directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving. Kopstukken uit agrifood-bedrijven, natuurorganisaties en de landbouwsector hebben hun handtekening gezet onder een intentieverklaring voor het opstellen van een Deltaplan Biodiversiteit.

Iedere editie van het congres houdt het oorspronkelijke doel voor ogen, maar gaat ook in op de actualiteit. Tijdens het congres staan actuele problemen op de kaart, treden inspirerende sprekers op en krijgen de deelnemers praktische tips aangereikt.

In 2018 vond de eerste editie plaats bij Koppert Biological in Berkel en Rodenrijs. Lees hier over dit congres.

In 2019 speelde de tweede editie zich af op 15 april 2019. Lees hier over dit congres.